Ajánlás
Uraim el sem hiszik
milyen nehéz jónak lenni
ürügyek nélkül
a szeleket kérdezni
mikor lesz csendes az idő
mikor lesz nyugodalmas az álmosok álma
a fákra milyen alkalomból
telepednek a tejutak
zsugorítva mint a divatos bőrkabátok
a térdig érő végtelen mit fog kitalálni
hogy kedveskedjen
töpörödött rokonainak
a szerelmesek hány hétbe szuszakolják
az örökkévalóságot
milyen színű amit pirosnak látnak
a szocializmus szerencsétlen koldusai
akikért majd meghasad a szívem
Kedves uraim
biztosíthatom önöket
amellett hogy a pénzt is nehéz olvasni
szavakat annál inkább
írni meg egyenesen istenkísértés
az emberség szemüvege nélkül
s megjósolni
hogy önök hány évig élnek
lehetetlen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2010-12-16 11:51:07
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-16 11:51:07