Szigeti György
A hajó megfeneklett
Jó lenne élni hagyni
mindazt, ki élni vágyik,
megsúgni, megmutatni
a tűzrakást, ha fázik.
Jó lenne nyerni tudni,
gond nélkül élni, halni,
ha reszket az úristen,
gyöngéden betakarni.
Meg kéne tudni végül,
mi végre hajtom egyre
kérdéseim vitézül,
nem kapva türelemre...
A harc már csendesebb lett,
csitul, türelmes ének,
a hajó megfeneklett,
cibálják hű cselédek,
fáradtak, veszni hagyják,
ez már a végnek vége.
Jönnek a gyilkos hangyák,
befestik feketére.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-09 11:16:58 Utolsó módosítás ideje: 2010-12-09 11:16:58
|
|
|