Elmentek
Apámat a rendszer vitte
el; gubózva tűrt, mert hitte:
orosz megszállás s a komcsik
uralma csak összeomlik;
alulmaradt: agyvérzéssel,
nem is láttam, úgy vitték el.
Anyám többször jött világra:
túlélt tífuszt (hadiárva);
ivott szódát, szült gyereket:
pulzusa már csak kettőt vert;
egyre fogyott, egyre gyengébb,
leukémia a kórkép...
Két év alatt két temetés,
sírva körmölt gyászjelentés;
hogy volt? anyám, kérlek, mesélj!
taníts apám! beszélj, ne félj!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-27 14:46:17
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-28 00:52:30