Thalassza, óh, Thalassza
A tenger, a tenger huszonkétszer,
a nyílt tenger, meg a széle egyszerre,
és a mélye, a vak-süket mélységes tenger,
a magáértvaló szívdobogás,
álmok kerete sötétség-tenger,
színek előtti, világ előtti pompa-tenger,
szeretet, határ nincs,
nem értem-tenger,
olyannyira kezdet, mint a cél,
ahova gömbölyül-tenger,
szememben, véremben tenger,
szenteltvíztartóban tenger,
határaimat átlépő tenger,
és árad, csak árad-tenger,
nincs különbség-tenger,
mi nem tenger is-tenger,
örökkkék égben hatalmas szem-tenger,
nincs szemhély, lehunyás-tenger.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-16 10:28:42
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-16 10:28:42