Fölöttünk süsü szél tovaszáll,
Fölöttünk süsü szél tovaszáll,
belesüpped, ring a madár.
Vele reppen a szó, akarat,
hangorkán fát hasogat
föld hátán, s nincs ami kincs,
minden kő zárkakilincs.
Kuncsorgó szél tovaszáll,
sótlan ring rajt’ a madár,
fénylő fém, firkapapír,
éhségen cetli az ír,
ellensúlyban a jó meg a rossz,
megfogják még aki oszt.
szél hátán ritka madár
balanszíroz még, tovaszáll,
ha kaszálva szeretne esélyt,
szál mentén hull szanaszét.
Kő hátán kő, csupa kő,
csak rakják, kő’ ami kő’.
Nem lesz más, csak piramis,
simaság, papiros sokaság.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-09 22:52:34
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-09 22:52:34