GÓTIKA
Megkérdeztem az építőt,
hogyan is kell építkezni –
kevés: kezem felnyújtani,
magasabbra kéne menni.
S szólt: - Egy katedrálnyi hiányt
körülépítenek kővel,
ellebegő oszlopokkal,
falakkal; rózsaablakkal
szűrik a fényt, sokasítják
a színeket – mit belül nem
tudunk – teszik külsőséggé,
ez lesz majd a kultusz tárgya.
És a másik templomában –
jártál-e már, papja volnál
bőrbe kötött imakönyvét
szorongatnád, simogatnád,
kiénekelnéd a dalát,
körülölelnéd imáddal,
tele mindenféle vággyal –
s észrevennéd: te építed,
hiánya egy katedrálnyi;
ahogy ott vagy – hangod visszhang,
nem is kell már kiabálni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-05 18:43:34
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-05 18:43:34