Túri Imre
Tél, tavasz, nyár
Tél, tavasz, nyár
Fúj a szél, esik a hó
Most lesz ám nagy hótakaró.
Eltakarja a füvet, a vetést,
A szobában, jó melegben
Anya olvas nekem mesét.
A mese szól nyárról,
Üde, vidám napozásról,
Locsi-pocsi fürdőzésről,
Dinnyéről és üdítőről.
Vigasztalom azért magam,
Anya is osztja szavam,
Tél után jön majd tavasz
Biz' ő kissé saras.
Eső keveredik napsugárral,
De éled a kert virágzással,
S a tavasz búcsújával,
Jön a nyár sok csudájával.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Gyermek versek
|
|
|