REJTEK
tegnap akartam a tökéletes
verset, mit káosz ki nem kezdhet,
s fejben az egész – már makulátlan
kész is volt, bár írás hibázhat,
de pontosabb lehet az életnél:
belől’ lett fölé nőtt gondolat -
a tökéletes verset akartam
tegnap, mit idő ki nem kezd, bár
maga pelyváját percek nevelték -
cséplek. minden darabja, része
hibátlan, hangulatát a rend
uralja; de lehet-é hangulat,
ami tökély, lényege mégis
a változás, nem megsemmisülés -
aztán eljött a második nap:
megtudtam, hatig nem jutnék sosem,
örökkön első napot élek,
belevetve zúgó teljességbe.
tökéletest hiába. inkább
elfogadnom kéne az egészet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-19 22:05:38
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-19 22:05:38