Angyallány
Angyallány vagy, a fény és az irgalom
bőkezű adományozója,
koldus lelkemet selyemmel borító,
új tavasz hírét hozó gólya.
Ördöglány vagy, ha angyalmosolyodnak
mérgezetten ördög a kedve.
De vajon az őrület kerget beléd,
vagy Te kergetsz az őrületbe?
Vagy angyallány, álmok álmodtatója,
ki egy tőlem távoli kisbolygóra
űzi el a dekadenciát.
Vagy ördöglány, puha szenvedélyt kínálsz,
s előadásod beavatós színház:
angyalok nélküli a világ.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.