X-edik variáció egy témára
Ha anyára gondolok, tudom nincs több,
mint egymástalanság közöttünk
már egyszer megbeszéltem magammal
nem tudom őt jól szeretni.
Talán rosszul sem.
Magammal sem megy ez a business
Dalokon átfolyva gyakorta érzem, van bent
valami meghatározhatatlanul gyönyörű,
de az csak egy hang,
odakint undorodom,
űrlény vagyok saját testem bolygóján
néha még a légzés is nehézkes,
ám higiénikus, tiszta mutáns vagyok..
Reggelente tükörbe nézve barátkozom
zombiságom tényeivel
- Úristen ki ez, tényleg én lennék? –
ennél már csak a fotókon és digitalis kamerákon
kimerevített képem ijesztőbb
anyám teste, cirmos szeme, tokája
a biokémiailag leszabályozott
semmitevésben kerekre nyúlt
tésztaképe néz vissza rám
mintha húsból építettem volna magam köré
pótszerekből, csupa E-szeretet ez,
gumicukor és olcsó krémsajtok
maradványai
ki sem látszom magamból igazán
megtévesztő ez a kacarászó
ám igazán antiszociális lélekvesztő
húsépítmény
jaj anyám, benned vertem szállást
vérzik a föld körülöttem
szórom a sót
de csak a sebeimet csípi
itt már a GPS és az iránytű is elvérzett
csak egy sötét örvényt látok
rosszabb ez , mint a kékszakállú
herceg álma
Juditnak csak kulcsa van
de nincsen ajtó
elfutni sincs lába
kinek a vére ez
kinek fájhatott
s kinek fáj ma
belecsavarhatom-e
ezt a sötét örvényt
anyám barna kabátjába
élni akarok
szerelmet, otthont
nem mintha járna
tudom, nem vagyok több
mint x-edik variáció
egy témára
ha behajtó jön
ajtót nyitok
az se látna
lejegyezné:
elköltözött
ügy lezárva.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.