Pille-lét
Lépcsőnk legtetején, hol fény villantja a sarkot
ringó járószint, feszül át egy ködszerü csipke
hálójában lepkék, muslincák, kicsi pillék
méhecskék ( mind törtszinü dísz) szúnyog beleszőve
Vergődő legyezők - mint rizspor hajzatú hölgyek
hintik himporukat szanaszét beterítve a hálót
mélázó darazsak duruzsolják át magukat egy
lepkébb társadalomba - csipkés égi mezőre –
s boldog a pók, míg hálójában gyűlnek a lények
friss ropogós csemegét, várja a dús vacsorát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.