Az utolsó húr jogán
Én ugyan egy letűnt kornak
Dallamára verselek
De ezzel adtam okot arra,
Hogy rímeimre törjenek?
Tagadom a szabad verset,
Mert törvénytelen zagyvaság
Keszekusza sorai közt
Elveszne egy pusztaság.
Whisky helyet pálinkázom
És élvezem az ízeket.
Én a mámort ott találom
Hol még kedvelik az életet.
Ha esténként jó kupámból
A hegynek levét kortyolom
Jól tudom, hogy e világon
Nem lesz máshol otthonom.
Gitáromnak három húrján
Négy akkordot pengetek
És a hangszer dallamára
Egy eltűnt kornak verselek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.