Végtelen térben
végtelen sík
Végtelen síkban
végtelen csík
Végtelen csíkban
végtelen pont.
A pont kiterjedéstelen.
Kezdetlenül végtelen.
Végtelen pontból
végtelen csík.
Végtelen csíkból
végtelen sík.
Végtelen síkból
végtelen tér.
A semmiből a minden
végtelenül árad.
Szomorún néz magába,
hol semmi nincs,
mert ha lenne semmi,
abban semmi nem lehetne.