Crepe Suzette- édesanyámnak
az ajtót
mely mögött élsz
néhanapján pedig
csak tartózkodol
szeretném
anélkül kinyitni
hogy az pántjait kiszakítva
rámdőlne és belőlem
csupán lángoló palacsinta marad
a tejszínen
s te mindeközben szép lassan
gondosan megterítesz magadnak
bár lehet azzal is megelégednék
ha megfognád a kilincset
s kinyitnád azt az ajtót nekem
nem muszáj sarkig kitárni
elég épp csak résnyire
eldobom tolvajkulcsaim
a rozsdás feszítővasat
kezemben új serpenyővel
indulok, jövök, futok
szinte csak besurranok
és hozok tejet, lisztet, cukrot, tojást, gyufát
együk édesen a szégyent
ketten együtt
tovább
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.