Pakulár Erika
Reggeli anzix
Vert fogú kirakat
véres szájában
rendezés alatt
pöttyeit nyalja,
szilánkos labda
repüljön máshol
kapta parancsba,
kukásnarancsba
öltözött locsolókocsi
villogtatja fogsorát,
drótbajszával eltöröl
zebrát, ugróiskolát.
Kirágott tejeszacskó
sarkán
tejbár-
ból folyik a kakaó,
a csésze szélén szalutál,
mellette kifli-
alakú csorba hamutál.
A negyedikről
reggeli után,
félig nyitott ernyő
katapultál,
Kata a pultnál,
keze levegőben,
laza vasárnap
lesz a Csellengőkben.
Fáradt kandeláber
este még világolt,
esküvő miatt
zárva a virágbolt,
kulcslyukában hervadt szegfű
olajoz zárat,
ingyen egy párat
cipőből vihet-
ékezet nélkül
magyarul írta ki,
ádidász pólóban
otthonos kínai.
Fűszeres helyén
büszke 100forintos,
vállára száradt
világos galambfos,
a reggeli harmatban
gondosan fogat mos,
tiszta szesszel,
felkel a közmunkás.
Megmozgat minden porcikát,
s álmukból lassan ébredeznek,
ágyad alatt a porcicák.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|