Játék
Uram, ha kifulladnál,
Vedd vissza lélegzeted;
Ne keresd kitől, hogyan;
Uram, éntőlem vegyed.
Áltattál eddig – jó volt –
Nem tudsz már újat Te sem;
Megfáradt, öreg csaló,
Én hozok kártyát Neked.
Keverd, oszd el újaknak,
Pénzben játsznak, lélekben,
Vágynak, imádnak; szánlak:
Fogadjunk, Isten, Te nyersz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.