Az ajtóból
nézem széles hátad
bevetetlen, szétgyűrt ágyad.
Te rám se nézel.
Koldulni jöttél?- kérded.
Hajadba fúrom arcom.
Felém se fordulsz.
Szeretni jöttél?- kérded.
Karodhoz csúsztatom karom.
Nem moccansz.
- Csak sírni jöttél
itt koptatni gyönge térded.
Megmarkol két erős kezed
szigorún néz, mind kék szemed,
nem mozdul ajkam,
csak rángatózik.
Nem kérdezni jöttem.