Apám helyett
Apám helyett
Anyám naphosszat
járdaszélen ül,
lógó melléből szoptatja a szelet,
cigit kéreget,
s minden arra járót,
ismerőst, idegent,
kinevet,
gúnyos hangon átkozza,
ha tehetné,
hogy más ne érintse,
élve is temetné,
féltett szerelmét, apámat,
ki bénult kezével
egyetlen mozdulatába sűrítve
minden megértésre váró
mondanivalóját,
legyint.
Anyám naphosszat járdaszélen ül,
Apám legyint, anyám nevet,
Bárki jöhet, mehet,-
a halál tőlük cigit kéreget,
Palók legyint, Kicsi csak nevet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.