Miért nem lesz a váramon ajtó?
…Sajnálom.
Nem keresem többé a társadalom kegyét.
Várat építek, szilárd kőből,
homokvár formájút, beton talpazattal.
Fújj szél, fújj csak szél!
Én nem roskadok össze keresztünk alatt.
Gyászszalagom kabátomra tűzöm,
zászlómat félárbócra húzom,
elköszönök, végre elköszönök e sátánkultusztól.
Az én váram Hold színű lesz,
megingathatatlan, hatalmas ablakokkal
és nem lesz rajta ajtó.
Befalaznám önmagamat?
Ellenkezőleg!
Hazatalálok, Istenhez, mindenhez közel
és nem várok csodát.
Magam leszek a szeretet, magam a barátság,
hát ezért nem lesz a váramon ajtó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.