Müezzin (Szólamok)
Müezzin
(Szólamok)
-A müezzin énekel.-
Fülünkbe kúsznak a hangok és belérezeg a lágy neuron-processzor.
Az ablakon kitekintve- látom a tér rizomatikus széttagolódását. Csillagképekre, űrre.
Bennünk bolyongó emlékek rendszerére.
Mindenhol megtalálhatóak a vonalak. Önmagunkhoz is vezet egy.
Vagy sok. Száz. Önmagunkból kihullva megtanuljuk.
Az egyetem labirintus. – Néha féltem a folyosókon –
A bennem élő kép most már tiszta és teljes.
A lehetetlennel határos távlatok.
Amikor reggel felébredek, és az anyag formákba rendeződik.
A szisztematikus egymásrautaltság.
Egy száraz alom képe
Asszociatív álom.
A fejemben álmaid
megszűnnek tündökölni.
Könyvtár. Harangok játszanak. Dzsámi. Egy tér.
A tisztás.
Miért rémülsz meg, ha a szemedbe nézek? Miért félsz?
Tudom, hogy megtalálsz. Egy lány leszel.
Egy eszme.
A müezzin elhallgat.
És mi?
Sírunk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.