Ha félsz is
Ha félsz is, ne fogd a kezem, s ne reszkess.
A halál már régi vendég nálunk,
egy hideg téli reggelen érkezett.
Először a sufniban aludt.
Valaki megmérgezte a macskát.
Aztán az erkélyajtó küszöbéről nézett,
a szívem után a vastagbelem is vérzett.
Mikor a kutyával végzett a rák meg a hőség,
kitettem neki a kertbe egy ülőkét.
A befüggönyözött szobából nem láttam,
féltem a végén még megöli a vágyam.
Mire azt is elveszítettem,
Ő már itt feküdt mellettem.
Hiányzik, ha sokáig nem látom
Sötétből a Világosba vágyom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.