Prométheusz
istenek dorbézolását nem üvölti túl
semmilyen jajgató Kaukázus
semmilyen tűzlopó kifeszített húsa
a kiokosodott nép süt, főz, melegszik
dobzse fiam dobzse
hány nyelv tűnt le s bukkant fel azóta
de egy tézis állandó:
fentről látni csak a világ milyen kerek
és hogy a titán kérdéseire
mennyire fittyet hány
Zeusz
hány napig él egy keselyű?
és helyébe miért jönnek mindig és mindig újak?
kiújult daganat ez a vers is
célozz már Héraklész
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.