Emlékezetem falán őrzöm a képet
Melyről kislányos-pirultan
Mosolyogsz le rám
Még érzem bőröd melegét, s
Kebled szelíd lankáját, hol
Kíváncsi ujjam
Önfeledten szánkázott
Emlékeim csigalépcsőjén
Ereszkedem szótlanul
Ajtók előtt hallgatózom
Hangod, s nevetésed keresve
Sűrűsödő homályban
Tapogatózom kedvetlenül,
Elveszetten