fel vagyok háborodva
azt mondta az állat orvos a
telefonba hogy az állati nyál
lásd: macska kutya nem is
fertőtlenít mint ahogy én hittem
mint ahogy akármelyik józan
felnőtt eddig hihette
és mint galileivel a föld
megfordult körülöttem
az alapok kezdenek
elbizonytalanodni
mert ha ez sem igaz még
mi minden lehet hamis
amit igaznak hiszek
de a macska megmarad
akkora baj nincsen