Örökölt könyvtáramban por van.
Már megint. Hiába takarítottam lelkesen,
egy idő után elragadott Strindberg, Kosztolányi,
meg a sznobok kérdésköre, úgy látszik.
Most Csillával porolunk, ő mondta,
hogy ismét itt volna az ideje.
Hatott az észérv, hogyne hatott volna!
Csillával? Bármit!
Hagyjuk is a könyveket!
Jöjjenek a csókok!