Esőt kívántam mára és borult eget,
de nem a szomjas föld miatt.
Kiszívtad belőlem a nedveket.
Mikor nekem mondtad ki az igent,
verőfényben úszó őszi ligetben
én is igent mondtam, eső akkor nem esett.
(Csak akkor, mikor eltemettünk egy közös gyereket,
és mikor a többire és rám mondtál nemet, akkor esett.)
Ma nem süthet a nap. Nemtelen lennék?
Nem. A mai napra én mondok nemet.