Tatár Judit
Gyerekfaggató
Hát te gyerek,
hol a nyereg?
Hol a lóhát,
mi csak bolhát
repített el
fergeteggel
eddig még csak
egy sereggel?
Hát te Jankó,
hol a patkó?
Hol a pónid,
ki csak ródlit
húzott havon,
mint a vajon,
keresztül a
házudvaron?
Hát te Alpár,
hol a kantár?
Hol a gyeplő,
főszereplő,
ha felnyergelsz,
és ezerrel
nekilódulsz
termeteddel?
Hát te Bökény,
hol a sörény?
Hol a lovad,
a pej, a vad,
ki átreppen
s meg nem retten
semmi gáttól,
felnyergelten?
Hát te Zoltán,
hol a lomhán
lecsutakolt,
megabrakolt,
gázló mellett
megelletett,
csillag jegyű
szép deresed?
Hát te Balázs,
hol a garázs?
Hány lóerőt
rejt az erőd
vasbetonja,
vasparipa
benzinszagú
istállója?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|