Költözés
Elmentek.
Bepakoltak a banános dobozba,
a csíkos szatyorba befért a tollasütő
bőröndbe a Kosmodisk, retikülbe a hajpánt
csomagtartóba a kis kék gyerekkád,
az utolsó sörösüveget is visszaváltották,
a repedt lavórt a lomtalanítás vitte el,
a kovászosuborkát a szomszéd,
volt még hozzá egy kis oldalas
a zöldhalas tányéron-
a bútorokat, megcímzett képeslapokat,
a lábost, a piros zománcost,
mindent elvittek.
A tepsi szélére égett almáspitéket,
a lepkehálót, a nevetést,
a centrifugaprogramra szédült szeretkezést,
a csattanást, a kamaszlány arcára
tévedt pattanást,a gyereksírást,
a gazdálkodjokosan!t, a kacsát a hűtőből
csak úgy tokosan, a pudingot, a párkányon
hűlőt, a pingpongot, a régi hajsütőt-
A vasárnapi ebédet, a paplan alá bújt
esti meséket, a lugasban hajnalig borozást,
az ordítozást, a kibékülést,
a zárt ajtók mögötti rezdülést-
A lábát borotváló Elsőbálozót a verandán,
de randán nézett ki az a begyulladt szőrtüsző,
tetránnal kenegette, veregette vállát a napolaj-
Labda, nem rúg többé oldalamba,
a Horzsolttérdű nem rak kavicsot a zsebekbe,
nem pakol több maltert vakolat-sebemre
a Férfi, nem könyököl szememre a Nő-
Lyukas szívembe nem töm tipliket,
kihúztak belőlem minden szöget,
átnézték a fiókokat,
hagytak testemen ujjnyomokat,
majd törölték minden csókjukat..
A Legkisebb még visszaszaladt
az ugrálókötélért, ami a lépcsőn
maradt, csak a tetőm szakadt
majdnem bele, de azért tartottam magam,
hulló cserepeimmel integettem
a sarkon jobbra kanyarodó halottaim után...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.