Napraforgó
Borzas Borka a böjti boszorka ha bársonyos ifjú testét
Ékessé teszi bűvöli-kelleti mert várja a szép estét
Kígyót áldoz liliomot átkoz szélben sebesen szállong
Telehold éled gyönyöröket ébreszt áhítja a szeretőjét
Kéri a jöttét húzza az örvény bárhogy tiltja a törvény
Kígyót áldoz liliomot átkoz szélben sebesen szállong
Borzas Borka te lusta bagolyka te tűnődő kicsi kéjnő
Mért vagy halovány szemeden az ibolyás árnyak fellege rejtőz
Kígyót átkoz liliomot átkoz béklyó kötözi a táltost
Fűzőt bontó kormos rontó neki ám idegen a hűség
Rövidül a szoknyád tüzesül a máglyád béklyó kötözi a táltost
Kígyó átkoz liliom is átkoz hamvad hordja a hűs szél
Gyöngy Borbálát a fekete bárányt bűnei végett pörbe idézték
Rózsás testét titkos terhét égő tűzbe vetették
Kígyót átkozz liliomot áldozz égi mezőkön száll most
Ébred a kékben hajnali fényben lesznek mennyei párrá
Szárnyát bontó szikrát ontó Napban megleli társát
Kígyót átkozz liliomot áldozz égi mezőkön álmodj
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Székelyföld, 2008 ápril