Asztalszonett
A dolgok hamar összemázolják maguk,
különösen ha újabb változásra várnak
(miképp a Don Quijote könyvei), kijut
még egy javallat ennek-annak.
A dolgokon tetőz a pornyi fény,
lehűlni jött ide, no jó, hát úgy legyen,
a dús betűk, betétdal, fénykép, új affér
barokkmód áll az asztalon, beléterem.
Ha nappalom az ágy után e térre süt,
ha érintetlen nem lehetne már,
szigor s történet ad nyugvást, és benne cseng.
Kibírja még talán, mi jönne, pár debüt,
e tér-kép, lomha arhitektúrák,
lekarcolva az asztalon tenyér, beléesek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.