Hullajtsak-e
Hullajtsak-e könnyet mindama por felett,
Amiből én lettem, s amivé leszek?
Lehet-e vajon még olyan őszintén kék,
Mint hajdanán volt az Alföld felett az ég?
Megfakultak lapjai ez ősi könyvnek
És hullottak, peregtek, omlottak a könnyek.
Eltakarták a felhők a fényes Napot.
Kárpátok fölött a hullám összecsapott.
Mondd Magasságos, Mindenek Fölött Álló
Dunából és Tiszából Léthét csináló:
Mondhatom-e magam magyarnak igazán?
Mondhatom-e azt, hogy ez itt az én Hazám?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.