Édes kis nyomorúságaink
(dalszövegnek készült)
Én vagyok a revolver a szádban
Az olcsó ribanc a bárban
A lyukas zokni, a kifordult esernyő
A rohadt fogfájás, a visszatérő
A hajszál a levesben
A szálka a talpban
Az átfordult hinta
Hibás viselkedésminta
s én voltam a rács az ablakon
Az összetört tányér a falon
Én voltam a kutyaszar a járdán
Az első igaz káromkodás
anyám száján
én voltam az eltűnt körömvágó olló
az összes jól bevágott ajtó
az odakozmált tej
a szemét végrehajtó
a rossz tipp, a biztos, a tuti
kedvenc farmerba ragadt rágógumi
lelőhetetlen néni a rendelőben
kiborult szatyor s a tömeg a liftben
a felfutott harisnya első szeme
elgázolt kutyák kifordult bele
én voltam a leghosszabb tél
legüvöltőbb szele
én voltam a vád s az áruló
az eldugult wc-lefolyó
a kattogó mosógépcsavar
a nyikorgó padló éjszaka
(ugye zavart?)
Kitört cipősarok a bálon
Elromlott fékpedál (de bánom)
Én voltam az első hamis csók a szádban
Lejárt bérlet ócska viharkabátban
Nadrágba törölt takony
Randi napján kinőtt ragya az
Arcodon
Én voltam a félrecsúszott hang (és koton)
Leszakadt gombok egy asztalon
Torokkaparászás a koncertteremben
csakis a leghatalmasabb csendben
Én voltam a kudarc
A törvényszegés
A szégyen
Apró, láthatatlan repedés a jégen
Kiirthatatlan, levakarhatatlan
A leghűségesebb
S te mindezt bennem – azt hiszed –
megveted.
Én vagyok az elsüllyedt hajó
Az elfelejtett, ki nem mondható
Az utolsó szál cigi a pocsolyában
Én vagyok, akit vártál, s mégse bántam.
(bár meg sem álltam)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.