vajon megszólítaná-e valaki
azt a lányt, ha úgy érezné,
ő is az árnyékcsíkozta utakon jár,
és a tónusokat figyeli, a kontrasztot
csak látja.
egy kocsi sárgított szélvédőjén át
szépnek látszik a zöld,
mint egy képernyőn. most ketten
vehetnék észre, de az egyikük benn
ül magában. nem néz távolabbra.