mostanában
lekapcsolom a villanyt, ha hozzám beszélsz.
tudom, mindenkinél csak azt az
egy órányi meghitt derengést keresed.
úgy hiszem: a sötétben
felerősödik minden szívdobbanás.
mellém ülsz. túl közel vagy.
még a függönyt is behúzom, úgy
hallgatózom, görnyedve, akár
kulcslyuk előtt a nyugdíjas nénik.
de csak a csend cirkulál.
és te észre sem veszed, hogy
nem szeretek belőled túl sokat látni.