Egy ceruza álma
Egyszer álmodott a ceruza
Álmodta, hogy ő szines ceruza
Örömében rajzolt sok virágot
Pitypangot, rózsát, vadvirágot.
Fürdött a Hold sugarában
A szivárvány bíborában
Örömében táncot lejtett
Minden rosszat elfelejtett.
Jajj! De jött az ébredés
Vele együtt a szomorú eszmélés
A szines élet álom volt csupán
S szomorúság vett erőt a ceruzán.
Az vagyok, ki voltam, egy grafit ceruza
Szürkés-fekete a szinem, s a figura
Melyet rajzolok, csupa fekete
Mintha más szín nem is létezne.
Álmomat azért már feledem
Örömömet másban lelem:
Írásra tanítom a gyerekeket,
Rajzolok jövőt hozó terveket
Ez mind valóság, s nem csuda,
Örömmel vagyok mi voltam,
A szürke grafit ceruza.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Gyermek vresek