Dalos pacsirta
Szépen szól a pacsirta
Messze elhallatszik hangja
Mit énekel tán ő sem tudja:
Örömét, vagy búját fújja.
Búzatáblák fölött, dűlőn át
A vándort útján elkíséri
A magasból messze ellát
A távolságot nem méterben méri.
Fára nem száll e madár
A földön fürgén jár, szaladgál
Bokor alján, fűben rak fészket,
Költi, neveli a kicsinyeket.
Búbos toll a koronája
Szürke színt ölt a ruhája
Nincsen szines kavalkádja
Mégis ő az ország kedves,
dalos pacsirtája.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Gyermek versek