Õszi hangulat
Fáradt már a napsugár
Őszi szél is fújdogál
Szineződik a falevél
Némelyik már útrakél
Elhervadt a futó rózsa
Nyílik már az őszi rózsa
Piroslik a csipkebogyó
Az ágaival bólogató.
Ökörnyál a levegőben
Úszik, mint egy szikár felhő
Majd megakad egy bokorban
Egy sűrű kökénybokorban.
A fecskék is útra kélnek
Átrepülnek tengereket
Melegebb tájat keresnek
Búcsút intnek ősznek, télnek.
Az őszi táj lassan elhervad
A lombok aláhullanak
Alvásba fordul a természet
A fák, s minden növényzet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Hírhozó, 03-10-09