Küzdelem
Hej, mekkora nagy folyam ez az élet!
Összegyűjt ért, patakot, folyót,
benne áramló sikert, lemondást
örömet, bánatot, s más hordalékot.
A forrásnál még mindenre van esély,
később dől csak el, melyikből lesz több, vagy kevés.
Nagy kérdés: tudsz-e itt jó révész lenni?
Képes vagy-e az áramlást befolyásolni.
Az örvényekkel szemben sikeres leszel-e?
Sorsod hajóját kormányozni tudod-e?
Hömpölyögni az árral elhagyni magad
nem érdemes.
Erősnek kell lenni irányt tartani,
életed folyamán élni
így értelmes.
S ha mindezeket megtetted és uralkodsz
a helyzeten, nem a folyó te feletted,
akkor mondhatod a küzdelemnek
értelme, gyümölcse a szép élet volt.
Aztán idők multán a folyam lecsendesedik,
kissé szétterül,
dologi, érzelmi kincseiddel együtt
a tengerbe merül
s csendben a küzdelmed véget ér,
óhajod szerint nem érdemtelenül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Hírhozó, 03-02-09