Sziget 2008
Társam volt az éjjeli őr, hármunk közül.
Husángszerű elemlámpája volt neki,
amivel időnként ütéseket mért arrakószáló,
"Uram, kérem távozzon" emberekre(?).
Az éjjeli őr egyébként nem rossz ember,
az a hobbija, hogy novellákat írkál,
le is közlik itt-ott,
csak ugye meg kell élni valamiből,
meg a Serj koncerten való részvétel sem árt,
ami az irónia kedvéért, nem sikerült neki.
Énnekem jó barátom az éjjeli őr,
hiszen ahol a husáng, ott van a rend,
ezt a részét nem is firtatnám,
manapság sokan kívánják az ő autonóm kis rendjeiket,
de most légyszi szarjuk már ezt le...
Éjjelente ha hideg van,
az ember az eldugja magát valami melegebb helyre,
ami jó esetben egy nő, a szándék szerint,
rossz esetben mézes barack.
Mondanom sem kell,
hogy a Sanyi, az éjjeli őr, meg én...
Igen, a rossz eset. Én bezzeg kifejtem az igazság minden részletét,
hogy a KAKADALt énekeltük, és bizony kedves kollégák, akik lelakatoltátok a Toi-Toi WCt,
az ott hajnalban nem a harmat volt a lakaton, de nem ám...
A hajnalban meg az a jó,
hogy melegvérű emberek is tudnak reggel,
SÜTKÉREZNI.
Röpködnek szevasztok,
nem hallom a hangom ez éjjel.
Ne üvölts,
még elhiszed,
hogy úgy van ahogyan gondoltad!
Én láttam az éjjeli őrt boldognak, embernek.
Hallottam az éjjeli őr dalát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.