Te is Az vagy
Te is Az vagy
Ó, mélységeim, kik víz-koromban
útat adtatok: Tat tvam aszí,
ahogy Tagore mondja.
Ó, fák ölelő karja utamon,
mikor feléd mentem – verstelen –
és nekicsupaszodva.
Ó, hold, ki beborítod a férfit
szerelmével – asszonyarcodat
a nap teszi, és te őt –
Tat tvam aszí: Te is Az vagy – tudják
a sejtjeim, kik megtaláltak.
Íme a test előhív
minden utak végét ünnepelvén,
hol a világ újra szél és fa,
s nedvekben égi csillag.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.