Aeneas Sakkozik
fáradt vagyok nagyon
megint egy csúf futár
belül hol is vagyok
parasztok nincs király
az út talán a lendület
kiütne mint a szolt a lá
sok év van itt és mind süket
fehér a tenger is tovább
a muslicák Itáliák
A5 B8 a C talán 9
meanderek között pár
pohár vagy langyos méreg
ez lettem Trója álruhám
királynőkből legyen
egy volt igaz talán
a szag s az öl a haj s a nyál
az asztalán az ablakán
és néha még az ágyán
lépcsőn amint csak intett
Didóm Didóm Elissám
pikáns kis piktorom veled
eh jaj hogy unom már
e tromfoló kis indolenciát
de lépni kéne tán
és matt koTurnusom
a lábbelim leszel bizony
parasztok nincs király
de menni vár mi vár
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Korunk, 2007. feb.