Testvér, ...egy barna papnak (kamaszversek 3.)
Az atya magas.
Barna csuháján megcsillan az áhított szegénység,
de alóla kivillan a márkás kopott farmer.
Józan ember talán nem is értené meg,
milyen szép ő.
De én látom. Látom ahogy az éne változik,
ha ostyát tart kezében, s ahogy azt mondja: Isten!
… Kérlek hallgass meg minket!
S én hallgatom, mert úgy érzem
nem tehetek másképp, s mert szeretem
hallgatni, szeretem látni, szeretem érezni,
hogy ott van, s hogy szeret. Szeret, mint
minden gyermeket, ha bolond vagyok is.
Mint Jézus
Jézust látom benne, ha ránézek, Jézust hallom, ha beszél,
és érzem Jézust,
ahogy asszony érzi szíve alatt gyermekét.
Érzem, hogy ő más.
Látom, ahogy az emberi testből sugárzik
az isteni gondolkozás,
de nem érzem magam biztonságban.
Félek tőle. Érzem, hogy megváltoztat,
de félek, nem eléggé.
Megválthat engem, ha hagyom.
Bár így tennék!
1997. 01. 17.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.