Bár volnék piciny veréb! … (kamaszversek 1.)
(Láttam néhány verebet
itt, a házunk mögött.
Ablakom sarkig tárva,
de szívem zárja örök.)
… Mert a veréb, bármily piciny,
nincsen lakat alatt,
és ha télen meg is fagy pár
a többi mégis összetart.
Összebújnak melegedni
puha toll-takaró alatt,
nem foghat ki rajtuk a tél,
sem emberi akarat.
Kicsik, szépek, és kedvesek,
mert nincsen rajtuk béklyó.
Bármerre elrepülhetnek,
S daluk szebb, mint pár szó,
mit néhány ember gonddal, bajjal
unaloműzésnek kitalál.
Bár volnék piciny veréb!
Nem érdekelne a halál!
1996. 01. 20.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.