Megfogta egymás kezét a tegnap és a holnap,
elcsitult bennem a számonkérés, a vágy, amely
csak éget. Kiégett belőlem, hogy csak magamért,
s magamnak reméljek. Lassú csapásokkal úszom
a hűvös hajnali tóban, nézem, hogy szelídül meg
a fényben az árnyék.