Alkotóját a vers is...
Alkotóját a vers is elfelejti,
de ez nem baj, csak önmagát mutassa
a vers.Ha vers: lélek.Mindegy ki írta:
egy ismeretlen - vagy József Attila.
Az alkotót verse csak elfelejti:
a világ - olykor dícsérettel - kifosztja.
Hamis kutyák ugatnak.Hamis ország
fel-felesküszik hamis holnapokra.
Lélek-vers, légy saját csillaggal ékes!
Dicsőséged vagy vereséged nem kell.
Nézz a tömegre istenként ítélőn,
s ha kell: legyél az ember helyett ember.
Én csak kívánom, vers, akárki alkot:
pusztulásában is becsüld a Szépet,
s vess meg szolgaként hajlongó poétát,
lent-ostobákat, s fenti csőcseléket!
Lélek-vers, légy saját csillaggal ékes,
pusztulásban is emelt fejű isten,
lent-ostobáknak néha megbocsátó,
s fent-csőcseléket megvető szívedben!
Lélek-vers, légy saját csillaggal ékes,
villants tükröt felejtő végtelennek,
teremts végesből, múlón bár, egészet,
bármi legyen: akár egy hulló könnycsepp!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.