Hol lakik Varró Dani? *
Pécsi Marcellnek
Arra, a nagy hullámtörőn túl, ahol Ködlámpa előtt
W.S. hálája leborul, Marc el(l),
ki írni bősz,
ki elmúlt huszonegy,–
szólt egy vén professzor: "Elvégre..."
egy meg egy az néha lehet egy,
senki sem vitathatja többé utolsó szó jogán,
kicsinyke testamentum a
Szilvalekvár és a Zabpehely.
Vándor éji dala, csapódik ide, oda – Hol lakik Varró Dani?* –
kagylóból búgja szirének hada, de mielőtt
szikláról verődne az ének –
Minek, minek? – dokkolhat,
lakhat akár toronyban, vagy
buszon, lényeg, a bögre az Úr,
nyomják hókon egymást az elgyötört tenge részek.
* utalás Pécsi Marcell azonos című versére
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.