Mondd, illik-e csüngnöm a múltak nyírfáján?
Ma téged is, engem is elbír mindegyik ága,
de nézd csak ott az a rút seb a törzsön!
Hányszor bújtam az ágai közt, amig
el nem jött az az este, mikor
ég és föld hirtelen összecsapódott!
Csendben hívtalak föntről nézni a tájat,
de megroppantak a celulózrostok.