Hogyan legyünk rákosak, kis orvosi segítséggel
Doktorhoz, nővérhez, Istenhez imádkozva
higgyük azt, hogy minden rendben.
Az altatásból ím veretlen
ébredtünk a víg világra,
hívén azt, hogy nem hiába
tettettük a tétlenséget.
S vállalván az éberséget
bólogassunk ama szóra
mely hajnali virradóra
hosszú éltet dalban kíván.
S lám, macskajajként,
nyivákolván
hazug szóval mégis altat
Ő, az orvos, a vitat'lan.
Higgyem el, hogy minden rendben?
Hogy az Isten verjen engem!?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.