Héjától megfosztott,
száz sebből vérző,
meztelen, húsát felkínáló
vérnarancs –
elevenen való megnyúzás,
a dolgok valami másba,
cseppfolyósba való
átalakítása ott, ahol
a kés és a kéz már nem
azok, amik annak előtte voltak,
és a narancs-sejtekben
sem ugyanaz a DNS pulzál…
A tányéron végigfolyó,
vöröses-sárga vérnarancs nedv.
Benne valahol
arcaink körvonalai.