nem figyelve
csak
jött
és máshogyan
fogalmazódott újra
az acélt
összetartó kristály-szerkezet
másképpen látszódott
a füst
a ké-
mény alatt az izzó nád
az ív-
be hajlított ég feletti ég
és más
lett
a folyók vizére fröccsent
képzelet
és talán más
más lett az egész
ahogy jött
pattintott percre mért
léptekkel
az álomszéli kert
homályán lépdelt
és azt mondta elég
nem volt rajta semmi
rőt
ölén
villanás lett az oldódó sötét